Primjer dobre razmjene iskustava i suradnje u predškolskoj praksi

„Čestitam na entuzijazmu i trudu svim djelatnicima, stručnom osoblju i  ravnateljici koji ulažu u promicanje odgojno obrazovnih vrijednosti te provođenje projekata. Ovo mi je prilika da se upoznam s radom ovog vrtića koji je očito pohvalan“ – izjavila je saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović boraveći u dječjem vrtiću Petar Pan koji je posjetila bugarska delegacija učitelja, ravnatelja vrtića, osnovnih škola i stručnih suradnika koji rade s djecom s teškoćama u razvoju. Posjet je organizirao  Centar  za edukaciju i treninge iz Sofije.

Veleposlanica  Bugarske u Republici Hrvatskoj , Tanja Dimitrova, članica bugarskog  Parlamenta  Svetlana Angelova Naydenova , direktorica Centra Renate Monova, te saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović bile su posebne gošće.

image-c95cf378b7d69eb8c823c1a165f5f011d83039f2ea3d2c5cdf904cc214270c2f-V

„Cilj posjete je bio upoznati članove bugarske delegacije s odgojno obrazovnim sustavom i  kurikulumom vrtića te pokazati u neposrednoj praksi kako naš vrtić radi.“ – izjavila je ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan Zagreb Marina Karavanić. Članovi delegacije, obišli su vrtićke skupine, susreli se s djecom u neposrednom radu i imali prilike čuti dječji zbor  te neposredno komunicirati s djecom i odgojiteljima. „Uvijek ću podržati svaki vid međunarodne suradnje za dobrobit djece te za razvijanje za djecu pozitivnih modela u odgojnom procesu.“ – rekla je, među ostalim, Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Zagreb, 20. svibnja 2016.